Кое място ще изберем да да съхраняваме чашите - и стъклени,

...
Кое място ще изберем да да съхраняваме чашите - и стъклени,
Коментари Харесай

Има ли правилен начин за съхранение на чашите

Кое място ще изберем да да съхраняваме чашите - и стъклени, и порцеланови, зависи от това какъв брой постоянно ги използваме. Логично е тези, в които всекидневно пием кафето или чая си, да ни бъдат " на разположение " в предната част на шкафа или етажерката. Докато тези, които изваждаме единствено по специфични мотиви, да бъдат откъм гърба.

Но има и един различен въпрос по отношение на организацията на чашите. А точно по какъв начин да ги съхраняваме - с ръба нагоре или надолу? Може би не сме се замисляли върху това, само че в случай че въпреки всичко го създадем, ще стигнем до извода, че по-логично е да ги слагаме в шкафа или на етажерката постоянно с ръба надолу.

Основната причина за това е да се запази чистотата на чашите. Защото даже и в затворени и добре подредени шкафове, в тях може да се натрупа доста количество прахуляк. А това е нещо, което ще ни кара всякога да мием чашата, когато желаеме да я използваме.
 Снимка 602178
Източник: iStock

Затова по-логично и практично е да я сложим с ръба надолу. Особено що се отнася до порцелановите, които са по-здрави.

Известни терзания може да има за по-фините стъклени чаши като тези за вино и шампанско. Защото точно ръбът е най-уязвимата част при тях. Затова и разумно хората даже неумишлено ги слагат с ръба нагоре. Факт е, че това е по-безопасно, само че пък ще докара до нуждата по-често да бършем и мием въпросните чаши. А поради че те не се употребяват всекидневно, това би довело до известно стеснение.
 Снимка 602180
Източник: iStock

Така че, с цел да не ни се постанова да мием постоянно чаши, по-добре е постоянно да ги съхраняваме с ръба надолу, поучават от marthastewart.com.

Важно е просто да ги подредим деликатно - върху постоянна повърхнина, във вътрешността в шкафа или витрината и с достатъчно разстояние една от друга.

Чисто практическо предписание е и да слагаме постоянно употребяваните чаши в долап или на рафт, който се намира близо до мивката или съдомиялната машина. Така ще ни е доста по-удобно, когато желаеме да си налеем чаша вода, да измием към този момент употребена и да я приберем в шкафа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР